Diagnostik

DIAGNOSTIK

På Ebeltoft og Rønde Tandlægeklinik lægger vi stor vægt på korrekt diagnostik, hvilket er udgangspunktet og forudsætningen for at lægge den rette behandlingsplan og dermed informere og behandle patienten optimalt.

I takt med udviklingen af digitaliserede røntgenbilleder er strålehygiejnen blevet markant forbedret. Derfor benytter vi os meget i diagnostikken af dels små røntgenbilleder, men også af store panorama billeder, der giver en god oversigt over mellem- og underansigt. Herved øges sandsynligheden betydeligt for, at vi opdager infektioner, cyster og eventuelle alvorlige sygdomme i kæberne i tide.

En grundig undersøgelse af patientens tandkød er også en vigtig forudsætning for, at vi kan lægge den rette behandlingsplan. Tandkødslommernes dybde og blødningstendens, samt tilstedeværelse af pus og plakmængde registreres ved hver undersøgelse. Således kan vi hele tiden følge med i, om patienten er ved at udvikle paradentose eller om en eksisterende paradentose bliver værre.

Vi undersøger slimhindens tilstand og tænderne for huller, revner, syreskader eller unormalt slid og informerer om, hvordan man undgår problemer i fremtiden.
Desuden undersøger vi altid sammenbid og diskuterer behovet for erstatning af tabte tænder og genopbygning af støttezoner.

Samtaler om medicinforbrug og eventuelle muskelspændinger er ligeledes en vigtig del af undersøgelsen.