Gode råd

GODE RÅD.

Vi bliver som tandlæger og tandplejere ofte spurgt om, hvad man som patient selv kan gøre for at undgå problemer i munden. Det bedste råd vi kan give en patient er, at lytte til sin tandlæges anbefalinger, samt at kende sine svage sider.

Man kan sagtens have de flotteste hvide tænder helt uden fyldninger, men samtidig være disponeret for at udvikle en aggressiv alvorlig paradentose. Omvendt kan man have et særdeles sundt tandkød, men være yderst cariesaktiv. Derfor får patienterne på klinikkerne altid at vide, om de tilhører en risikogrupper. Vi anbefaler, motiverer, informerer og instruerer i henhold til patientens svage sider.

Som udgangspunkt anbefaler vi et tandlægeeftersyn og tandrensning to gange årligt, men det afhænger af om patienten tilhører en risikogruppe. Eksempelvis har mange paradentose patienter behov for hyppige kontroller og rensninger hos tandplejere, men eventuelt kun behov for undersøgelse af tandlægen en gang årligt. Vore anbefalinger og gode råd tager derfor udgangspunkt i den enkelte patient.